Bu sitede güvenli alışveriş ayrıcalığını yaşayın.
Makaleler » Blog » Bebek Küveti Nasıl Olmalı
resimKonu
Bebekleri banyo yaptırırken hep ürkeriz, korkarız. Hâlbuki bebeğimiz hiç sudan korkmaz, su onun alışkın olduğu içinde yüzdüğü ona yabancı olmayan bir maddedir.
 

Bebek Küveti

Bebekleri banyo yaptırırken hep ürkeriz, korkarız. Hâlbuki bebeğimiz hiç sudan korkmaz, su onun alışkın olduğu içinde yüzdüğü ona yabancı olmayan bir maddedir. Fakat anneler ya kafasını çarparsam ya gözüne şampuan, ya kulağına su giderse gibi endişelerle hep banyo konusunda tedirgin olmuşlardır.

Bebekler biz yetişkinlerin banyo yaparken kullandığı küvetlerde yıkanmak için uygun değildir çünkü zemin oldukça kaygandır hem annenin eli ayağı kayabilir, aynı şekilde bebek kafasını sert zemine çarpabilir bu sebeple hiç doğru bir seçim olmaz.

Bebek Küveti Çeşitleri

Bebekler için özel üretilmiş olan bir den çok çeşitte üretilen bebek küvetleri vardır. Bebek küvetlerinin katlanabilir olanları, şişirilebilir olanları gibi bir sürü seçeneğiniz vardır. Bebeğinizi tek başınızayken banyo yaptıracaksanız bazı küvetlerin bebekleri koyma yeri desteği bulunmaktadır, onlardan satın alabilirsiniz, işinizi bayağı kolaylaştıracaktır. Bebek küvetlerinin katlanabilir olanları yer kaplamama açısından oldukça avantajlıdır fakat sert ve kıvrılmayan bebek küvetlerine daha kırılgan ve dayanıksız olabilmektedir. Bu sebeple sert leğen tarzı bebek küvetlerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bebek küvetleri normal yetişkinlerin küvetlerine göre daha az kaygandır, bu tehlike riskini azaltır. Bebeğinizi banyo yaptırmadan önce malzemelerini hazırlayıp ihtiyacı olabilecek bütün her şeyi kenara koyun, ihtiyacınız olduğunda ulaşabileceğiniz yakınlıkta olsun. 

Bebeğinizi banyo yaptırmadan önce, odanın ısısını yükseltmeyi ihmal etmeyin, bebekler hassas naif canlılardır. Bağışıklıkları yetişkinler gibi kuvvetli değildir, hemen hasta olabilirler üşütebilirler. Bebeğiniz için ideal su sıcaklığı 27-28 derecedir. Bebeğiniz için uygun küveti seçtikten sonra, bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek yumuşaklıkta lifler kullanmalısınız. Kullandığınız bebek bakım ürünlerinin doğal bitkisel içerikli olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Banyo yaptırırken bebeğinizle mutlaka konuşun eğer korku hissediyorsa onunla konuşmanız onu rahatlatacaktır.  Bebeğiniz banyo sonrası oldukça rahatlayacak ve uyku haline geçecektir, bu nedenle akşam banyo yaptırmanız daha iyi olacaktır. Tabi sıcak yaz günlerinde ise pişik isilik gibi sıcaklıktan oluşabilecek cilt hastalıklarından korumak için gündüz de banyo yaptırabilirsiniz. Banyodan sonra bebeğinizin cildini bebek bakım yağlarıyla masaj yapabilir biraz daha rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin banyo gereçlerini kundakta.com dan güvenle temin edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Haberdar Olun! Kundakta.com bültenlerine üye olup yeniliklerden ve özel fiyatlı ürünlerden haberdar olun.

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır